Comentariul lui Warren Wiersbe pe Noul Testament

Warren Wiersbe
60,00 Lei
Scopul acestei carti este acela de a va purta capitol cu capitol prin Noul Testament si de a va oferi prilejul de a studia fiecare carte si capitol si de a le descoperi locul in revelatia completa pe care ne-a oferit-o Dumnezeu prin Isus Cristos si lucrarea Lui de rascumparare.
-- Warren W. Wiersbe
La comanda

Durata de livrare: 7 zile

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 203400 Ai nevoie de ajutor? 0749105923
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Indiferent cat de mult ai fi studiat Biblia pana in prezent, pregateste-te pentru o adevarata aventura alaturi de Dr. Warren W. Wiersbe intr-o CALATORIE PRIN NOUL TESTAMENT, CAPITOL CU CAPITOL. 

Comentariul lui Warren Wiersbe pe Noul Testament te va ajuta: 

- sa intelegi "imaginea de ansamblu" a invataturilor Noului Testament 
- sa intelegi importanta fiecarei carti din Noul Testament 
- sa descoperi adevarurile schimbatoare de viata ale fiecarui capitol din Noul Testament 
- sa inveti sa spui si altora adevarul Cuvantului lui Dumnezeu 

Daca ai folosit vreuna dintre binecunoscutele carti BE semnate de W. Wiersbe, stii cat de simple si practice sunt studiile lui, insotite de schite usor de asimilat. Daca nu, poti descoperi acum o noua extraordinara resursa de studiu. Comentariul acesta ofera un studiu unic al fiecarei carti si al fiecarui capitol din Noul Testament si contine material nou, care nu apare in seria BE. 

CUPRINS 

Matei 
Marcu 
Luca 
loan 
Faptele apostolilor 
Romani 
1 Corinteni 
2 Corinteni 
Galateni 
Efeseni 
Filipeni 
Coloseni 
1 Tesaloniceni 
2 Tesaloniceni 
1 Timotei 
2 Timotei 
Tit 
Filimon 
Evrei 
lacov 
1 Petru 
2 Petru 
1 loan 
2 loan 
3 loan 
luda 
Apocalipsa 

PREFATA LA EDITIA IN LIMBA ROMANA 

Autor a peste o suta de carti, Warren Wiersbe este din ce in ce mai cunoscut cititorului roman. Profesor de omiletica si reputat predicator, el este considerat "unul dintre cei mai mari comentatori biblici ai generatiei noastre" (Billy Graham). Alaturi de un alt comentariu expozitiv al Vechiului Testament, cartea de fata a insemnat pentru Wiersbe nu mai putin de zece ani de munca. A facut-o cu devotament si rigoare, asa cum trebuie sa fie apropierea oricarui om de Cuvantul lui Dumnezeu. 

Lucrarea arunca o binefacatoare lumina asupra textului Noului Testament, aratandu-i autoritatea si relevanta. Rod al unei cercetari ample, volumul nu abuzeaza de indicatii bibliografice, care ar fi ingreunat lectura si i-ar fi diminuat impactul. Scris cu pasiune si reverenta, materialul surprinde conceptele-cheie ale textului biblic, fara sa ignore aplicabilitatea lui directa. Aranjate intr-o maniera sistematica si exprimate intr-un limbaj accesibil, ideile expozitive ale cartii invita la o intelegere profunda si atragatoare. 

Cu toate acestea, exista anumite doctrine si interpretari care au impus interventii explicative, marcate prin note de subsol, acestea fiind distincte si complementare textului. 

Alaturi de lectura interesata a Noului Testament, volumul poate fi considerat un prieten de nadejde si un deschizator de noi orizonturi. lubitorii de Scriptura si, cu atat mai mult, slujitorii amvoanelor vor gasi in aceste pagini povata, intelepciune si elan. 

Editorul 

PREFATA 

Scopul acestei carti este acela de a va purta capitol cu capitol prin Noul Testament si de a va oferi prilejul de a studia fiecare carte si capitol si de a le descoperi locul in revelatia completa pe care ne-a oferit-o Dumnezeu prin Isus Cristos si lucrarea Lui de rascumparare. Studiile sunt practice si concise si sunt potrivite mai ales pentru grupurile de studiu biblic si cele de scoala duminicala care doresc sa analizeze Cuvantul lui Dumnezeu intr-o maniera sistematica. 
Aceste studii au izvorat din prelegerile pe care le-am pregatit pentru a fi sustinute in Biserica Baptista Calvary din Covington, Kentucky, in perioada cat am slujit acolo, din 1961 pana in 1971. Minunatul meu predecesor, Dr. D.B. Eastep, a elaborat cursul "The Whole Bible Study Course" [Curs de studiu biblic pe intreaga Scriptura], care il ajuta pe student sa parcurga intreaga Biblie intr-o perioada de sapte ani, trei ani se axau pe Vechiul Testament, iar patru ani pe Noul Testament. Saptamana de saptamana, cursurile erau multiplicate si impartite in randul studentilor participanti la scoala biblica. In momentul in care au aparut cereri in sensul acesta de la celelalte biserici care doreau sa urmeze acelasi program de studiu biblic, cursurile au fost puse sub forma de caiet de lucru si publicate de catre departamentul de carte al Bisericii Calvary. Mii de exemplare ale acestor schite au fost distribuite peste tot prin lume si Domnul a gasit cu cale sa le binecuvanteze pe fiecare intr-un mod unic. 

Cand am decis ca ar fi vremea sa publicam aceste studii intr-un format mult mai rezistent, m-am adresat lui Mark Sweeney de la editura Victor Books, iar el a fost incantat sa ma asiste in acest proiect. Am revizuit si am completat materialele, adaugand schite asupra Evangheliilor dupa Marcu si Luca, care nu apareau in cursurile initiale; dar nu s-a facut nicio modificare in ce priveste pozitia teologica sau interpretarile de baza. 

Daca ati folosit vreunul dintre volumele publicate in seria BE, aparute sub semnatura mea, veti recunoaste in studiile de fata o abordare similara. Dar veti descoperi in acest volum material care nu apare in seria BE; iar modul de abordare folosit de data aceasta este capitol cu capitol, nu verset cu verset. Chiar daca detineti deja un exemplar al cartii semnate de mine Bible Exposition Commentary [Comentariu expozitiv asupra Bibliei], veti gasi util studiilor dumneavoastra acest nou volum aparut sub numele meu. 

Vreau sa imi exprim profunda apreciere fata de d-na. D.B. Eastep, pentru toti anii cat a fost manager al departamentului de carte al Bisericii Calvary si pentru ca sub obladuirea dumneaei s-a publicat si a fost distribuita pentru prima data cartea Schite expozitive asupra Noului Testament. Dumneaei si echipa din care face parte au acceptat aceasta sarcina dificila ca pe o slujba a dragostei si pentru care Domnul le va rasplati din plin. Spatiul nu imi ingaduie sa ii numesc pe fiecare dintre oamenii scumpi din Biserica Baptista Calvary care au contribuit la realizarea foilor de lucru, iar mai apoi a caietelor de lucru care cuprindeau aceste studii, dar ei se cunosc si stiu ca ii indragesc si apreciez slujirea lor jertfitoare. Unii dintre ei sunt in ceruri si cunosc de la sursa primara modul in care Dumnezeu a folosit aceste studii simple peste tot prin lume pentru a-i castiga pe cei pierduti si pentru a-si zidi Biserica. 

Editorul meu de la editura Victor, Robert Hosack, merita deosebite multumiri pentru rabdarea de care a dat dovada si pentru incurajarile lui, in special in perioada cand ma luptam cu programul de editare de pe calculator pentru a reusi sa editez materialul cat mai repede. 

Si in cele din urma, mii de multumiri sotiei mele, Betty, care este demna de o coroana care sa o rasplateasca pentru toate orele pe care mi le-a ingaduit sa le petrec in studierea Scripturii si scriere in perioada cat am pregatit aceste studii. Nu a fost usor sa gasesc timpul liber necesar pentru a scrie aceste cursuri, dat fiind faptul ca sunt pastorul unei bisericii mari, aflata in crestere si tata a patru copiii plini de energie; dar Betty a fost intotdeauna acolo asigurandu-se ca gospodaria noastra sa fie administrata cu grija, s-a ocupat de apelurile telefonice si diversele vizite si m-a incurajat sa practic filosofia de viata a lui Pavel, „un singur lucru o data".
 
Rugaciunea mea este ca aceasta noua editie a cartii Schite expozitive asupra Noului Testament sa desfasoare o slujire rodnica si raspandita pentru slava lui Dumnezeu. 

-- Warren W. Wiersbe

Editura: SBR

Numar de pagini: 875

Dimensiune coperta: 15,5 x 23,5 cm

Tip coperta: cartonata

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti L-V: 9:00-20:00 I S: 10:00-14:00 I D: Inchis

0749105923 office@gramma.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!