In zilele cezarului. Penticostalism si teologie politica

Amos Yong
70,00 RON
In zilele cezarului este o capodoperă de teologie politică penticostală, prima de acest fel, în care Amos Yong, unul dintre cei mai de seamă teologi şi cărturari penticostali din lume, arată modul în care politicul afectează întreaga realitate şi că toate dimensiunile sociale, culturale, economice, religioase şi politice ale existenţei umane sunt integrate şi se întrepătrund în viaţa publică.
La comanda

Durata de livrare: 24 ORE

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9789738011139 Ai nevoie de ajutor? 0749105923
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

De fapt, tocmai din pricina privatizării (în cel mai fericit caz), ba chiar (în cel mai rău) a neglijării rugăciunii se înstrăinează teologii de vocația lor, tot așa cum teologia însăși este tot mai exilată ca formă viabilă a cunoașterii (publice). - Amos Yong

Lucrarea In zilele cezarului este un demers de teologie politică constructivă formulat intr-un dialog permanent cu penticostalismul - una dintre cele mai dinamice mişcări religioase de la inceputul secolului XXI. Amos Yong susţine că numeroasele limbi, practici şi daruri ale creştinismului penticostal pun la dispoziţia comunităţii creştine în general resurse proaspete pentru efortul de a înţelege şi transforma structurile sociale, politice şi economice ale acestei lumii.

Yong urmăreşte să corecteze stereotipiile penticostale, atât în sfera politicului, cât şi a teologiei, precum şi să-i stârnească pe penticostali să-şi dezvolte o gândire teologică politică înrădăcinată în propria lor tradiţie, în loc să adopte un cadru exterior pentru a-şi contura atât concepţia despre teologie, cât şi cea despre politică. In plus, Yong demonstrează că o reflecţie teologică distinct penticostală are potenţialul necesar pentru a aduce mai multă claritate şi pentru a îmbunătăţi credinţa şi praticlle creştine.

In zilele cezarului este o capodoperă de teologie politică penticostală, prima de acest fel, în care Amos Yong, unul dintre cei mai de seamă teologi şi cărturari penticostali din lume, arată modul în care politicul afectează întreaga realitate şi că toate dimensiunile sociale, culturale, economice, religioase şi politice ale existenţei umane sunt integrate şi se întrepătrund în viaţa publică. Yong argumentează convingător că spiritualitatea şi teologia penticostale conţin resurse unice pentru o contribuţie semnificativă la o teologie a angajării sociale şi a transformării lumii contemporane.

Această carte reprezintă o lectură obligatorie pentru toţi cei preocupaţi de dimensiunea socio-politică a Evangheliei şi, mai ales, de mărturia creştină şi de contribuţia specifică a acesteia la viaţa publică. Apariţia acestei lucrări de referinţă în spaţiul românesc este o realizare editorială semnificativă pe care o salut cu toată căldura.

-- Prof. univ. dr. fiabil. Corneliu Constantincanu, Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad

Amos Yong este profesor de teologie şi misiune, decan al Facultăţii de teologie şi al Școlii de studii interculturale de la Fuller Theological Seminary, din Pasadena, California. A urmat studii postuniversitare la Western Evangelical Seminary (acum Portland Seminary) şi Portland State University, dar şi la Boston University. A obţinut dreptul de practică pastorală atât în cadrul Assemblies of God, cât şi în cadrul International Church of the Foursquare Gospel. A scris ori coordonat mai bine de cincizeci de volume. Impreună cu soţia lui, Alma, au trei copii şi cinci nepoţi. Amos şi Alma locuiesc în Pasadena, California.

Editura: Casa Cartii

Numar de pagini: 410

ISBN: 978-606-732-161-6

Dimensiune coperta: 13,5 x 20,5 cm

Tip coperta: brosata

An aparitie: 2020

Traducere: Ciprian Gheorghe-Luca

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti L-V: 9:00-20:00 I S: 10:00-14:00 I D: Inchis

0749105923 office@gramma.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!