Tozer a încercat să le spună fraților săi creștini despre o viață plină de bucurie, o VIAȚĂ MAI PROFUNDĂ.
Oriunde privea, A. W. Tozer vedea creștini trăind vieți superficiale, lipsite de satisfacție. Aceștia își construiau căsuțe chiar la hotarul țării, spune el, și nu porneau în explorarea „munților“ vieții creștine. Se mulțumeau cu o viață marcată de dezamăgire (în fața căreia scrâșneau din dinți și își „exercitau credința“), monotonie și speranța alinătoare că de ceva mai bun vor avea parte când va reveni Domnul.
„Eu însă cred că pentru noi toți există o viață mai bună decât aceasta. O viață în care puterea, bunăstarea lăuntrică, comuniunea personală cu Dumnezeul triunic, biruința asupra sinelui, zborul avântat pe aripile vulturului, satisfacția morală și plinătatea duhovnicească sunt realități de care ne putem bucura cu toții. Îi voi fi veșnic recunoscător Domnului nostru dacă va considera de cuviință ca prin aceste pagini să îi stimuleze chiar și numai pe câțiva să caute personal această viață.“
—A. W. TOZER
A. W. Tozer a pornit în căutarea lui Dumnezeu de la vârsta de șaptesprezece ani, apoi cale de o viață, după ce a auzit mesajul unui predicator pe străzile orașului Akron din Ohio. Teolog autodidact, Tozer a fost și pastor, scriitor și editor, cărțile sale continuând să stârnească și azi interesul și entuziasmul credincioșilor. Este autorul a peste patruzeci de volume, printre care În căutarea lui Dumnezeu și Cunoașterea Celui Preasfânt, considerate lucrări clasice cu caracter devoțional.
CUPRINS
Introducere:
Căutarea lui Tozer după o viață mai profundă
1. Oare pierdem ceva din vedere?
2. Trezire fără reformă? Nu!
3. Viața mai profundă: ce este ea
4. Viața mai profundă: ce nu este ea
5. O puternică dorință după Dumnezeu
6. Râvnă spirituală
7. Darurile Duhului
8. Cum să fii umplut cu Duhul Sfânt
9. Cinci jurăminte pentru putere spirituală
Surse