Este în regulă să ne rugăm pentru motive egoiste?
Strigătul: „Doamne, ajută-mă!” poate fi considerat o rugăciune adevărată?
Există sansa ca „rugăciunea unui gand” spus la repezeală, neglijent, să primească răspuns în aceeasi manieră în care îl primeste rugăciunea bine articulată si gandită, rostită pe genunchi înainte de răsăritul soarelui?
Avem cu totii imboldul de a ne ruga, însă uneori, cand nu primim răspunsurile pe care le asteptăm, ne îndoim de faptul că am sti să ne rugăm corect.
În Sase rugăciuni la care Dumnezeu răspunde întotdeauna, Mark Herrinshaw si Jennifer Schuchmann evidentiază faptul că rugăciunea adevărată poate să nu arate, să nu ne dea senzatia sau să nu aibă aroma plăcută a rugăciunilor pe care le-am învătat la scoala duminicală. Folosind ilustratii din Biblie, istorie si cultura pop, ei demonstrează că rugăciunea nu se referă la o tinută anume sau la recitarea anumitor cuvinte, ci mai degrabă la fondarea unei relatii — o relatie în cadrul căreia rezultate neasteptate pot surveni.
Dacă esti frustrat deoarece ti se pare că rugăciunile tale răman adesea fără un răspuns, Sase rugăciuni la care Dumnezeu răspunde întotdeauna nu îti va arăta cum să te rogi mai bine, dar îti va arăta cum să descoperi răspunsurile pe care le-ai trecut cu vederea si în cel fel relatia contează mai mult decat cuvintele.
„Te rog, Doamne, fă-l pe politist să-mi dea un avertisment si să nu mă amendeze! Promit că nu o să mai merg cu viteză!”
„Te rog Doamne, nu-l lăsa să moară!”
„De ce eu, Doamne?”
„Este cineva acolo?”
Aude Dumnezeu rugăciunile tale?
Le răspunde El?
Cand nu îti răspunde te învinovătesti tu pentru că nu te-ai rugat destul sau corect?
Este un secret, o formulă magică pentru ca să primesti întotdeauna răspuns la rugăciune?
Poate crezi că Dumnezeu îti răspunde la rugăciune. Poate nu crezi. Orice a-i gandi despre rugăciune, puneti prejudecătile deoparte pentru cateva momente, uită-te dincolo de experientele pe care le-ai avut si întreabă-te: Dar dacă Dumnezeu ne răspunde întotdeauna la rugăciuni — dar nu în felul în care ne asteptăm noi?
Dr. Mark Herringshaw slujeste ca păstor la biserica luterană, de 7.000 de membri, North Heights din St. Paul, Minnesota. Ca fondator al eEmbassy foloseste seminarii iesite din comun pentru a antrena oamenii să vorbească si să Îl asculte pe Dumnezeu. Lector de conferinte si profesor de seminarii, mark a scris mai mult de 75 de articole care au apărut în publicatii precum Alive, In Touch si Lutheran Renewal. Mark si sotia sa Jill au patru copii care i-au învătat mult mai multe despre rugăciune decat au învătat la seminarii.
Jennifer Schuchmann este un autor împlinit, antrenor, si lector apreciat pentru abordările creative si practice cu privire la teme spirituale sau cu privire la afaceri. Ea este autorul Your Unforgettable Life, si a mai scris pentru Today`s Christian, The Christian Communicator si pentru revista Atlanta. Ea este un membru activ în biserica sa, Biserica Baptistă Johnson Ferry unde a început si inde predă printre altii la un curs de scoală duminicală intitulat „Mic dejun si un film”. Ea este căsătorită cu David si au un băiat de doisprezece ani, David care este dovada faptului că Dumnezeu răspunde la rugăciuni.
Cuprins:
1. Rugăciunea nu functionează
2. Biroul de tranzactii al Bursei de Mărfuri din Chicago
3. Forme stupide, culori ciudate, gaturi încovoiate si fără dopuri
4. Rugăciunea la care Dumnezeu răspunde rareori
5. Violatori, criminali si„De ce are el locul de langă geam?”
6. Capitolul 11
7. Rugăciunea pe care Dumnezeu nu vrea să o audă
8. „Adevărat, adevărat vă spun aceste lucruri: fiti egoisti”
9. „Vă rog, domnule, mai vreau niste terci!”
10. Rugăciunea la care Dumnezeu urăste să răspundă — dar va răspunde
11. „Unii se rugau unui Dumnezeu pe care nici măcar nu Îl cunosteau”
Note
O recunoastere a rugăciunilor care deja au primit răspuns
Despre autori