Galateni - comentariu expozitiv

John R. W. Stott

Autorul vede în Epistola lui Pavel catre Galateni un mesaj uimitor de relevant pentru situaţia actuala din biserică. În ea, Apostolul se ocupă de probleme care nu au dispărut; căci, dimpotrivă, principiile din spatele lor au încă o importanţă vitală.

Prin acest comentariu, John Stott ne invită să analizăm Evanghelia în care am crezut, să redescoperim calea unică spre Dumnezeu prin Isus Hristos fără a deveni robii unor învaţături omeneşti şi fără a cădea în libertinaj.

Cod Produs: 21374 Ai nevoie de ajutor? 0749105923
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Autorul vede în Epistola lui Pavel catre Galateni un mesaj uimitor de relevant pentru situaţia actuala din biserică. În ea, Apostolul se ocupă de probleme care nu au dispărut; căci, dimpotrivă, principiile din spatele lor au încă o importanţă vitală. Bisericile din Galatia erau tulburate de o altă evanghelie care adaugă lucrării lui Hristos condiţii pe care oamenii trebuiau să le îndeplinească pentru a fi mântuiţi. Galatenii erau îndemnaţi să meargă pe altă cale decât cea deschisă de apostolul Pavel. Prin epistola sa, el ia o atitudine deosebit de fermă şi îi avertizează pe credincioşi că nu există o alta cale, că există numai şi numai o singură cale şi că această cale este Isus Hristos.

Problema din Galatia nu are doar valoare istorică: de atunci încoace, Biserica a cunoscut permanent propovăduitori ai unei alte cai, oameni care, sub o formă sau alta, au încercat să adauge ceva la Evanghelia încredinţată lui Pavel. Alţii, ca şi atunci, i-au distorsionat spusele transformând harul lui Dumnezeu într-o scuză placută pentru păcat. Primii sunt îndeobşte cunoscuţi sub numele de legalişti. Cei din urmă sub numele de antinomieni.

Prin acest comentariu, John Stott ne invită să analizăm Evanghelia în care am crezut, să redescoperim calea unică spre Dumnezeu prin Isus Hristos fără a deveni robii unor învaţături omeneşti şi fără a cădea în libertinaj.

 

CARACTERISTICI SPECIALE:

  • exegeza competentă, îmbinînd analizarea interpretărilor altora cu opţiunile proprii ale unui teolog deosebit de respectat;
  • argumentarea clară, placută, neagresivă, combinînd analiza lucidă cu respectul pentru părerea altora;
  • sintetizarea celor mai recente tendinţe în interpretarea conceptelor teologice pauline, fără a fi neglijate interpretările istorice, începînd de la Părinţii Bisericii, pînă la Reformatori şi Puritani;
  • stilul foarte plăcut, coerent, îmbinînd prezentarea generală cu analiza detaliată şi rezumarea, iar exegeza cu aplicaţia;
  • prezentarea unei munci titanice de cercetare într-o formă accesibilă unui public larg, concluziile specialiştilor fiind astfel puse la îndemîna tuturor celor interesaţi.

J. R. W. Stott, cunoscut în ţara noastră prin comentariile epistolelor 2 Timotei, Romani (publicate în limba româna de Editura LOGOS) şi prin cartea Să întelegem Biblia (RomAF/LOGOS). John Stott a fost ordinat în Biserica Anglicană în 1945, dupa care a slujit în Biserica All Souls, Langham Place din Londra ca ajutor de paroh (1945-50), ca paroh (1950-75), iar din 1975 ca paroh emerit. A fost numit Capelan al Reginei (1959-1991) şi Capelan Suplimentar în 1991. Începînd cu anul 1970 John Stott face numeroase călătorii în alte ţări, în special din Lumea a Treia, în calitate de vorbitor la seminarii pentru pastori şi la conferinţe studenţeşti. John Stott este fondatorul şi preşedintele onorific al Institutului pentru Creştinism din Londra. Este autorul a peste patruzeci de cărţi, dintre care amintim Esența creştinismului, Să întelegem Biblia, Crucea lui Cristos şiCreştinul contemporan.

Editura: Logos

Numar de pagini: 224

ISBN: 973-95597-9-4

Dimensiune coperta: 16,5 x 23,5 cm

Tip coperta: cartonata

Traducere: George Verzea

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti L-V: 9:00-20:00 I S: 10:00-14:00 I D: Inchis

0749105923 office@gramma.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!