Durata de livrare: 24-48 ore
Comentariul lui David Gooding asupra Epistolei către evrei îl protejează pe cititor de miopia detaliului tehnic
și îi comunică în schimb forța neofilită a teologiei textului sacru.
– Conf. univ. dr. habil. Ciprian-Flavius Terinte, Institutul Teologic Penticostal din București
Comentariul de față se va dovedi un ghid practic, accesibil, dar și o lectură captivantă. Scris într-un stil direct, personal, el elucidează mesajul profund al epistolei și-i face cunoscute cititorului implicațiile sale adânci pentru individ și pentru biserică. Ceea ce are de spus îl va stimula pe cititor să se angajeze în explorarea mai detaliată a comorilor ascunse în Evrei.
Conceput ca un fel de hartă a epistolei, comentariul este scris în primul rând pentru cei care încearcă să înțeleagă temele majore ale acestei scrieri. Faptul că lucrarea de față nu urmează rigorile tehnice ale unui comentariu strict teoretic, îi îngăduie autorului să exploreze domeniile bogate ale istoriei, profeției, ritualului și poeziei Vechiului Testament, din care epistola și-a extras atât de multe din învățăturile ei. Mai presus de toate, Gooding urmărește în cartea sa să-l ajute pe cititor să vadă slava lui Isus Hristos, splendoarea revelației supreme a lui Dumnezeu în Fiul Său, care eclipsează simbolurile și ritualurile „copilăriei spirituale”, înlocuindu-le cu realitățile vieții de om matur – viața veșnică în Hristos.
„Un credincios, oricât de slab ar fi, este cu siguranță mântuit”, afirmă dr. David Gooding. Afirmația este adevărată nu din pricina „tăriei credinței” omului, ci a „tăriei” obiectului credinței lui: desăvârșita lucrare a Marelui nostru Preot după rânduiala lui Melhisedec: Domnul Isus Hristos. Deoarece lucrarea Lui rămâne neclătinată, nici Împărăția Lui nu se poate clătina. O astfel de Împărăție și pe Împăratul ei le descoperim în Epistola către evrei.
– pastor dr. Beniamin Fărăgău, Biserica Creștină Baptistă Iris, Cluj-Napoca
David Gooding (1925–2019) a fost unul dintre cei mai remarcabili bibliști evanghelici ai Marii Britanii. A studiat limbi clasice la Universitatea din Cambridge și a fost cercetător post-doctoral la Universitatea din Durham. Între 1959 și 1986, a predat cursuri de limbi clasice, greacă veche și biblistică la Queen’s University, din Belfast, Irlanda de Nord. A scris comentarii exegetice asupra cărților Luca, Faptele apostolilor și Evrei. Interesat de spațiul ex-sovietic, în special de Ucraina și de Rusia, a scris – împreună cu profesorul John Lennox – mai multe lucrări de apologetică destinate acestor țări. În anul 1977, a devenit membru al Royal Irish Academy.
Editura: Casa Cartii
An aparitie: 2022
Numar de pagini: 250
ISBN: 978-606-732-216-3
Dimensiune coperta: 16,5 x 23,5 cm
Tip coperta: cartonata
Traducere: Adrian Pastor