Oare imaginea reprezinta tot ceea ce este important sa stim despre un lucru? Pentru multi oameni din cultura noastra, imaginea reprezinta tot ceea ce are valoare. Americanii petrec ore in sir in fata televizorului, insa rareori termina de citit o carte buna. Interesul fata de cuvant scade intr-un ritm accelerat.
Arthur Hunt considera aceasta tendinta ca find un atac direct la adresa crestinismului. El ne avertizeaza ca prin venerarea imaginii riscam sa devenim niste pagani fara minte. Intrucat setea noastra dupa imagine ne-a intunecat mintile, am ajuns sa nu mai posedam o aparare bazata pe gandire rationala si pe adevarul biblic de care avem nevoie pentru a rezista influentelor pagane.
Ce se poate spune despre paganism? Hunt sustine ca paganismul nu a disparut niciodata din cultura moderna occidentala; mass-media, care se fundamenteaza pe imagine, nu a facut decat sa-l aduca din nou la lumina. Sexul, violenta si cultul celebritatii, atat de prezente in cultura noastra, starnesc in noi o pasiune nestapanita pentru mass-media, care aminteste de idolatria pagana.
Aceasta carte reprezinta un avertisment clar referitor la faptul ca biserica este tot mai mult instrainata de mostenirea ei bazata pe cuvant, si astfel, noi suntem in pericolul de a fi inselati de catre cei care exploateaza imaginea, dar neglijeaza Cuvantul. Cititorii preocupati de acest subiect vor gasi in cartea de fata indemnul de a fi critici in privinta imaginilor care ne bombardeaza mintea si de a afirma: Cuvantul reprezinta totul.
Arthur W. Hunt III a obtinut doctoratul in mijloacele de comunicare la Universitatea Sudica din Mississippi si a fost implicat in educatia crestina timp de 15 ani. Pregatirea sa academica include atat mijloacele de comunicare prin vorbire, cat si comunicarea prin mass-media, iar articolele sale au fost publicate in Christian Research Journal.
Cuprins
Multumiri
CAPITOLUL 1. Introducere: Taramul de maine
Cuvantul impotriva imaginii
CAPITOLUL 2. Table de piatra
CAPITOLUL 3. Cand a venit noaptea
CAPITOLUL 4. Cuvantul invapaiat
Marea trecere
CAPITOLUL 5. Ceva in aer
CAPITOLUL 6. Masinariile industriei de spectacol
CAPITOLUL 7. Imaginea
Absurditate si spectacol
CAPITOLUL 8. Despre postmodernism
CAPITOLUL 9. Reteta de Fuhrer
CAPITOLUL 10. Concluzie: Sa facem valuri
Bibliografie selectiva
Note
Index