Internetul ne face sa asistam la cea mai mare revolutie informationala care a avut loc de la descoperirea tiparului incoace.
Aceasta tehnologie supune cultura in care traim la noi provocari, iar conectarea crestinilor la internet devine astfel un lucru esential. Cu toate ca milioane de oameni se conecteaza online, si tu, asemenea altora, s-ar putea sa te simti oarecum nelinistit in privinta directiei in care aceasta noua forma de media i-ar putea conduce pe oameni. Critici culturali de seama precum Gene Veith si Chris Stamper, nume reprezentative din domeniul tehnologiei moderne, doresc sa ne ajute sa intelegem semnificatia pe care o are cultura cibernetica pentru noi crestinii.
Autorii cartii de fata supun dezbaterii controversele curente, intre care se numara si cenzura, posibilul apus al tiparului si modul in care toate aceste efecte se leaga de cultura postmoderna. Pe masura ce acestia aduc in discutie diverse teorii, testeaza anumite slabiciuni si scot la lumina posibilitatile pe care le ofera aceasta noua forma de media aflata in continua dezvoltare, noi, cititorii, vom deveni niste calatori informati si chibzuiti de pe autostrada informatiei. Cel ce intelege implicatiile culturale pe care le are internetul la nivel mondial va sti cum sa se conecteze la el, fara a se lasa insa innrobit de influenta acestuia.
GENE EDWARD VEITH, JR., autorul a noua carti care abordeaza ideea crestinismului in contextul cultural, este editor de teme culturale la revista World din SUA. De asemenea, este conferentiar si colaborator permanent la scrierea unor periodice care acopera o larga gama de subiecte.
CHRIS STAMPER este unul dintre cei mai avizati observatori ai tehnologiei si culturii din America. Este scriitor senior la revista World si fost reporter pentru ABCNEWS.com si Wired News. Scrierile sale au aparut in Time, Entertainment Weekly si in multe alte publicatii
CUPRINS
CAPITOLUL INTAI
Introducere: Ultima frontiera
Raspandirea internetului
Istoria progresului pe care il traim
CAPITOLUL DOI
Ce lucruri mari a facut Dumnezeu:
Istoria calculatorului
CAPITOLUL TREI Retelele: Tehnologia comunitatii
CAPITOLUL PATRU Aparitia Webului: Taramul Hyperlinkului
Panza deasa pe care o tesem
Internetul cu bune si rele
CAPITOLUL CINCI
Internetul ca activitate de conservare
CAPITOLUL SASE
Latura intunecata a internetului
Aruncati navodul pe cealalta parte
Crestinismul Online
CAPITOLUL SAPTE
Areopagitica.com: Razboinicii crestini pe internet
CAPITOLUL OPT
Prabusirea zidurilor: Oportunitatile crestinului
CAPITOLUL NOUA
Concluzie: In concordanta cu Gutenberg
Note
Bibliografie
Index
Scrie un review