Citind Creierul adolescentului, vă veți putea ajuta copiii să parcurgă cu succes această perioadă și, mai ales, îi veți înțelege mai bine.
Durata de livrare: 24 ore
Renumită specialistă în neurologie, Frances E. Jensen aduce o perspectivă nouă asupra creierului adolescenţilor, demontând mituri și oferind sfaturi practice.
Multă vreme, oamenii de știinţă au crezut că, în esenţă, creierul adolescent este un creier adult în miniatură, deoarece se considera că dezvoltarea cerebrală este aproape încheiată la pubertate. Abia de curând s-a descoperit că în anii adolescenţei au loc etape importante, vitale, în dezvoltarea creierului. Este o perioadă minunată, dar totodată dificilă și înșelătoare.
Cercetătoare, dar și consilier pentru părinţi și copii, Frances Jensen explică de ce adolescenţii se comportă uneori atât de ciudat sau imprevizibil. Datorită ultimelor descoperiri din domeniu, aflăm care este impactul invaziei digitale asupra creierului adolescent, ce efect are privarea de somn asupra concentrării și capacităţii de învăţare, care sunt consecinţele consumului de alcool sau tutun și de ce sunt adolescenții vulnerabili în faţa drogurilor. Toate aceste experienţe din anii adolescenţei se răsfrâng asupra întregii vieţi.
Citind Creierul adolescentului, vă veți putea ajuta copiii să parcurgă cu succes această perioadă și, mai ales, îi veți înțelege mai bine.
Această carte bine scrisă și accesibilă analizează cercetările recente asupra creierului adolescentului. […] Capitol după capitol, Frances Jensen abordează subiecte esențiale. […] Ca de la părinte la părinte, autoarea ne oferă sfaturi utile și ne dezvăluie cum putem comunica eficient cu acești adulți în devenire. — Publishers Weekly
FRANCES E. JENSEN este profesor de neurologie și conduce Departamentul de neurologie de la Perelman School of Medicine, University of Pennsylvania. A predat la Harvard Medical School, a fost director al Centrului de Neuroștiințe Translaționale, director al Departamentului de cercetare în epilepsie de la Boston Children’s Hospital și neurolog senior la Boston Children’s Hospital și la Brigham and Women’s Hospital. A primit numeroase premii și distincții, printre care Cercetătorul Anului din partea Societății Americane de Epilepsie și Premiul pentru Cercetări de Pionierat din partea Institutului Național de Sănătate. A scris peste 130 de articole referitoare la cercetările ei. A susținut numeroase conferințe publice legate de dezvoltarea creierului la adolescenți, punctele forte și punctele slabe ale acestuia, despre consecințele asupra problemelor medicale, sociale și educaționale caracteristice adolescenților.
AMY ELLIS NUTT a publicat articole științifice în The Washington Post și este autoarea a două cărți: Shadows Bright as Glass: The Remarkable Story of One Man’s Journey from Brain Trauma to Artistic Triumph și Becoming Nicole: The Transformation of an American Family. În 2011 a primit Premiul Pulitzer pentru jurnalism.
Editura: Humanitas
Numar de pagini: 320
ISBN: 978-973-50-6938-4
Dimensiune coperta: 13x20 cm
Tip coperta: brosata
An aparitie: 2021
Traducere: Carmen Strungaru
Scrie un review